Вулин: Разбићемо све репове које је оставио клан Беливук

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова УКП, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Жандармеријом, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су 14 особа, и једног малолетника у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом за малолетнике.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin  Foto:Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Три особе се већ налазе у притвору и сви они биће обухваћени кривичном пријавом, која ће бити поднета Тужилаштву за организовани криминал, због извршења кривичних дела удруживање ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, саопштио је МУП.

У овој акцији ухапшен је Л. М. звани Луцифер, осумњичен да је организатор ове криминалне групе, као и В. О., Б. М., Л. М., П. В., Л. О., С. М., М. Т., С. С., А. К., Л. Г., У. Б., М. П., А. К. и једна малолетна особа, док се Н. Ф., А. В. и В. Н. већ налазе у притвору.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да је српска полиција и овом акцијом показала да испуњава дата обећања и да неће дозволити да се у Србији икада више развије криминална група каква је била криминална група Беливук-Миљковић.

„Испуњавамо дато обећање, разбићемо сваку криминалну групу и све репове које је иза себе оставио овај озлоглашени клан. Сваки криминалац је под нашим будним оком и сваки ће бити на мети српске полиције, ухапшен и процесуиран. Наши градови и улице нису и никада неће бити сигурно место за њихове прљаве послове и злочине. Јасно ћемо им увек ставити до знања да су у нашој земљи непожељни“, истакао је министар полиције.

Осумњичени се терете да су као припадници организоване криминалне групе, у дужем временском периоду, обезбеђивали више познатих београдских клубова где су вршили дистрибуцију опојне дроге.

Претресом станова и других просторија на 22 локације, које су користили припадници ове организоване криминалне групе, пронађена је већа количина наркотика, оружја и новца.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести