За празнике више крађа у компанији Зиђин

БЕОГРАД: Првог дана Божића забележено је 27 покушаја крађе секундарног бакра из погона компаније Србија Зиђин Копер, саопштила је та компанија.
Bakarna zica/jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Како су навели, крађа је спречена, јер су крадљивци удаљени из фабричког круга пре него што су успели да изнесу бакар тежак 314 килограма.

Компанија је навела да је у покушају крађе ухваћено 269 особа и додала да је у првој недељи јануара у 86 наврата укупно 747 људи покушало да отуђи тону секундарног бакра и осталог отпадног метала.

У саопштењу се тврди да је 5. јануара борска полиција у комбију пронашла 1.762 килограма секундарног бакра, а заплењено је и 240 литара дизел-горива, као и пет алуминијумских високонапонских каблова.

Додаје се да је другог дана Божића у 12 покушаја 130 људи пробало да украде око 200 килограма бакране шљаке и одливака, а том приликом две особе предате су полицијској управи на даље поступање, док су остали удаљени са места догађаја.

Полиција у Бору је због сумње да је извршио кривично дело тешка крађа, ухапсила суграђанина П.С. (27).

Сумња се да је у претходних месец дана из круга компаније у којој је однедавно запослен украо 1.762 килограма секундарног бакра, који је, како се претпоставља, намеравао да прода.

Њему је по налогу Основног јавног тужилаштва у Бору, одређено задржавање до 48 сати, након чега је, уз кривичну пријаву, приведен тужиоцу.

Како се додаје, заплењено је и 240 литара дизел-горива, као и пет алуминијумских високонапонских каблова који су украдени приликом припреме терена за израду новог колектора.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести