За силовање малолетног детета 20 година

Ј. К. (50) из Плавне код Бача осуђен је на 20 година затвора због силовања малолетног детета, а поред затворске казне, над окривљеним ће се након изласка из затвора спроводити и посебне мере предвиђене Законом о посебним мерама за спречавање вршења кривичних дела против полне слободе према малолетним особама.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Ова пресуда Вишег суда у Новом Саду постала је правоснажна јер је Апелациони суд потврдио ову судску одлуку.

Како наводе у новосадском Вишем суду, окривљени Ј. К. ће по изласку из затвора морати обавезно да се јавља полицији и Управи за извршење кривичних санкција. Осим тога, забрањено му је да посећује места на којима се окупљају малолетне особе, обавезно ће морати да посећује професионална саветовалишта и установе, а у случају да промени пребивалиште, боравиште или радно место има обавезу да о томе обавести надлежне службе. Такође, уколико буде одлучио да путује у иностранство, мораће и о томе да обавести надлежне.

Подсетимо, Ј. К. је био ухапшен око 20. марта 2020. године, под сумњом да је у породичној кући покушао да обљуби млађу ћеркицу која је тада имала девет године, односно да јој је скидао доњи веш. То је, наводно, видела старија ћерка и све испричала мајци која је, потом, о свему обавестила полицију, након чега је Ј. К. ухапшен.

Он је, како смо тада писали, после хапшења, у законском року, приведен судији за претходни поступак, а након саслушања му је одређен притвор због могућег утицаја на сведоке и због опасности од понављања кривичног дела.

Д. Николић

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести