Замена начелника ПУ Кикинда

Заменик начелника ПУ Кикинда Велимир Барбулов, до избора новог начелника, обављаће ту дужност после испраћаја у пензију досадашњег начелника Драгана Јовића.
Kikinda_policija_foto_Jelena_Ivanovic_-3-.jpg
Фото: Дневник (Јелена Ивановић)

Барбулов је на дужности Јовићевог заменика већ више од пет година, а осим тога дуже је и на дужности председника Извршног одбора Независног синдиката полиције.

Пре одласка у редовну пензију, Јовић је на дужности начелника ПУ Кикинда провео десет година. Од начелника 27 ПУ, Јовић је био међу седам који су остали на дужности и након промена којих је претходних година било у МУП-у.

Како сазнајемо, за избор начелника ПУ Кикинда, на предлог директора полиције, за два до три месеца предстоји расписивање интерног конкурса који треба да спроведе ресорна комисија МУП-а Србије.

Процедура избора начелника траје око пола године, слично као приликом избора начелника на конкурсу који је за десетак полицијских управа био расписан у фебруару ове године. За упражњена места начелника на интерним конкурсима МУП-а има приличног интересовања па је у једној ПУ било чак 18 пријављених кандидата, а, рецимо, за начелника ПУ Суботица пријавило се 13 кандидата.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести