Возило Срђана Сикимића намерно запаљено?

Путничко возило „смарт”, власника Младена Сикимића (36), сина Срђана Сикимића, некадашњег председника Адвокатске коморе Војводине, запаљено је синоћ, пола сата иза поноћи у Улици Мирослава Антића наспрам броја 16, сазнајемо незванично.
Zapaljeni smart L. Radlovacki
Фото: Дневник/Л. Радловачки

Управа за ванредне ситуације је приликом изласка на терен утврдила да је пожар изазван намерно, највероватније употребом лакозапаљиве течности и отвореног пламена, што се квалификује као кривично дело изазивања опште опасности.

“Ауто, који је регистрован на мог сина, запаљен је на паркингу где га је моја супруга, која га иначе користи, паркирала у уторак око 21 час”, каже за наш лист адвокат Срђан Сикимић, и додаје  “да је поред њиховог аута на уређеном паркингу било још тридесетак возила.”

“Да је поред свих аутомобила случајно запаљен наш, не верујем. А ако то има везе с мојом недавно објављеном умрлицом, онда је то наставак немилих догађаја у Адвокатској комори Војводине”, каже Сикимић, и додаје “да су ватрогасци и полиција већ били на лицу места када је сазнао за немили догађај.”

Подсетимо, Срђан Сикимић је на Скупштини Адвокатске коморе Војводине 30. јуна смењем с функције председника а за новог председника тада је изабран Владимир Бељански.Сикимић је на конференцији за новинаре 3. јула у Београду рекао да је тај избор незаконит. Истакао је  да су у преузимању власти у Комори у питању и лични интереси.

“Оцу  Бељанског, Комора је служила за личну промоцију и стицања признања. То му је било потребно јер је тиме прикривао, њему добро познату чињеницу, да је титулу доктора правних наука стекао на незаконит начин, кршећи Закон о високом образовању. Незаконито стечена титула доктора потврђено је и од стране за то надлежних државних органа. Комору је искористио и за куповину признања. Износ од 5.000 евра платила је Комора  за признање Интернационалне лиге хуманиста 2011. године и то  у време када је био члан Савета агенције за борбу против корупције. Познато је такође и да није својевремено пријавио све своје приходе Агенцији за борбу против корупције, о чему је у медијима у то време било написа и текстова - По мојој оцени ова два мотива - власт над располагањем новцем и остваривање личних интереса преко Коморе су узрочници настале поларизације у АКВ. Дакле, не ради се овде  о личним анимозитетима, нити персоналним сукобима, већ о сукобу вредносних модела”,  рекао је Сикимић.

Д. Н.

 

Thumbnail

Изгорели “смарт” Фото: Дневник

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести