Заплењене две пушке и оквир за пиштољ са 12 метака

СРЕМСКА РАЧА, БАТРОВЦИ, ГРАДИНА: На прелазима Сремска Рача, Градина и Батровци цариници су у сарадњи са полицијом, запленили две пушке и оквир за пиштољ са 12 метака, које су путници покушали да без пријављивања пренесу преко границе.
1
Фото: Управа царина

Први случај је забележен када је на улазној страни прелаза Сремска Рача за детаљан преглед издвојен ''голф'' домаћих регистарских ознака, за чијим је воланом био 71-годишњи држављанин Србије.

На уобичајено питање о роби за пријављивање, путник је рекао да нема ништа, да би потом на задњем седишту аутомобила, испод гомиле календара и јакне, била пронађена пушка марке ''Црвена застава'', калибра 8x57 mm.

Тек пошто је оружје пронађено, путник је показао оружани лист, за који је утврђено да гласи на туђе име и да уопше није за поменуту пушку, већ за ловачки карабин другачијег калибра.

Прекршај на прелазу Градина откривен је када је за детаљан преглед на улазу у земљу издвојен аутомобил ''волво'', шведских регистарских ознака, којим је управљао 38-годишњи држављанин Палестине.

Детаљном контролом је, такође на задњем седишту, испод торби са личним стварима, пронађена гасна пушка марке ''Хатсан'', калибра 5,5 mm, са припадајућом опремом.

Истог дана је на прелазу Батровци приликом детаљне контроле аутомобила ''ауди'' словеначке регистрације, заплењен пун оквир за пиштољ''Sig Sauer'', калибра 9 mm, са 12 метака калибра 9x19 mm, са комбинацијом бакарног и пластичног зрна.

Напуњени оквир са пиштољским мецима пронађен је иза облоге тапацирунга, испод алата у десном делу пртљажника аутомобила, којим су путовала двојица словеначких држављана албанског порекла.

Сва три случаја је у даљу надлежност преузела полиција.

EUR/RSD 117.2045
Најновије вести