Заплењено пет тона дувана, ухапшено петоро

БЕОГРАД: Припадници МУП-а у Чачку, у сарадњи са полицијским службеницима Београда, Ваљева и Пореском полицијом, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал у Београду, запленили су око пет тона резаног дувана и дувана у листу и ухапсили пет особа, осумњичених да су као припадници организоване криминалне групе оштетили буџет Републике Србије за око 69 милиона динара.
mup
Фото: МУП

Због постојања основа сумње да су учинили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и недозвољен промет акцизних производа ухапшени су Г.Ц. (1975), осумњичен да је организатор ове криминалне групе, као и њене чланове И.М. (1975), М.М. (1973), А.С. (1991) и Б.Л. (1991).

Они се терете да су од септембра прошле године до тренутка хапшења неовлашћено организовали набавку и прераду резаног дувана ради стављања у промет купцима на територији Републике Србије, без плаћања акцизе и припадајућег пореза.

Полиција је, поред заплењеног дувана, у Мислођину код Обреновца пронашла производни погон за резање дувана, као и 9.600 евра.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести