Због пљачке банке у Дрвару браћа пала у Новом Саду 

НОВИ САД: Припадници новосадске полицијске управе, у одвојеним акцијама, ухапсили су Ј. Б. (22) и К. Б. (35), за којим је била расписана међународна потерница због разбојништва, почињеног прошле године на подручју Босне и Херцеговине.
policija
Фото: pixabay.com

Они се терете да су, наоружани аутоматским пушкама и пиштољем, из банке у Дрвару однели више од 300.000 КМ, а приликом бекства тешко ранили полицајца.

Трећег осумњиченог за ово кривично дело, Н. Г. (24),  новосадска полиција ухапсила је у августу прошле године.

Ј. Б. и К. Б. одређен је екстрадициони притвор и они ће бити процесуирани у предвиђеном законском поступку. Медији су писали да се браћа К. Б. и Ј. Б. као и Н. Г. терете да су по договору и унапред припремљеном плану 3. марта 2017. у 7.30 часова дошли пред банку у Титовој улици у аутомобилу “ауди А4”, црне боје. Аутомобил су у јануару купили у Бихаћу и на њега поставили сплитске таблице, које су украдене у Ливну.

У тадашњем предлогу за притвор наводи се да су били наоружани с две аутоматске пушке и пиштољем. Били су обучени у тамну одећу, док су на лицима носили маске и преко главе капуљаче. Двојица су ушла у банку и то непосредно након што је у пословницу ушло троје банкара и радник обезбеђења, који је изнутра закључао врата.

- Разбили су стакло на улазним вратима и кључем, који се налазио с унутрашње стране браве, отворили врата. Радница је активирала аларм за трезор и врата. Претећи пиштољем, разбојник је присилио раднице да га откључају, те да помоћу приступних шифара отворе банкомат и паре натрпају у торбу - открио је тада председник Кантоналног суда у Ливну судија Недим Бегић.

У решењу за притвор се наводи да је разбојник с пушком за то време присилио двоје радника да новац из трезора стрпају у другу торбу, док је сам почео да узима новац из касе.

- Док је у торбу трпао новац из касе други осумњичени му је викнуо: “Јоване, ево полиције, остави ту сићу!” Трећи разбојник, који је остао испред банке запуцао је на полицију и ранио Жарка Бошњака који се сакрио иза дрвета. Од последица рањавања одузете су му обе ноге и налази се на лечењу у Теплицама - рекао је Бегић.

Разбојници су из банке украли 338.940 конвертибилних марака и “аудијем” су побегли према Оштрељу, где су возило запалили заједно с пушкама и побегли. Убрзо се посумњало да су се сакрили у Нови Сад, где су ухапшени после 21 месец.

Е. С. Х.

 

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести