Због убиства старице почетком марта, Апатинац остаје у притвору до 6. јуна

Двадесетосмогодишњем П. Б. из Апатина, који се терети да је почетком марта усмртио Босиљку М. (83), поново је продужен притвор због кривичног дела тешко убиство, сазнаје „Дневник”.
1
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Како је за наш лист појаснила портпарол сомборског Вишег суда Манела Оперта Подунавац, решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Сомбору, притвор у конкретном случају може да траје најдуже до 6. јуна.

- Притвор је продужен због постојања особитих околности које указују да би окривљени боравком на слободи у кратком временском периоду могао поновити кривично дело које му се ставља на терет, а ово из разлога што постоји основана сумња да је окривљени лишио живота оштећену Б. М. (83) при извршењу разбојништва, као и на свиреп и подмукао начин, задајући покојној оштећеној више убода ножем по телу од којих је она задобила 16 убодних рана и од којих повреда је оштећена преминула, како то стоји у решењу судије за претходни поступак Вишег суда у Сомбору - наводи Оперта Подунавац.

Осумњичени за кривично дело тешко убиство остаје иза решетака и због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора од најмање 10 година или доживотни затвор.

- Притвор је продужен и имајући у виду начин извршења кривичног дела за које се окривљени основано сумњиво терети и тежину последице, што је довело до узнемирења јавности становника Апатина, које је мање место и уз околност да су о предметном догађају извештавала и средства јавног информисања, па и са националном покривеношћу, због чега, према оцени судије за претходни поступак Вишег суда у Сомбору, постоји узнемирење јавности које је и даље таквог интезитета да може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка - додаје портпарол Вишег суда у Сомбору Манела Оперта Подунавац.


Мотив користољубље?

Поједини житељи Апатина кажу да је мотив злочина користољубље, јер је старица имала апартмане у Црној Гори које је издавала. Наводно је, према чаршијским причама, продала ту кућу с апартманима, те је осумњичени, како се претпоставља, помислио да има пуно пара. Међутим, пријатељи породице страдале старице су то демантовали. Како кажу, покојна старица није имала велики новац, живела је од пензије и унукине плате. 


Подсетимо, беживотно тело Босиљке М. је пронађено 6. марта у јутарњим часовима у породичној кући у Апатину, а за њено убиство осумњичен је П. Б. (28), школски друг њене унуке. Према речима комшија, крваво тело Босиљке, прекривено ћебадима, пронашла је комшиница са којом је иначе бака редовно пила кафу, а на месту злочина пронађен је и нож којим је почињено убиство.

Према незваничним информацијама, П. Б. је идентификован на основу ДНК трагова, а откривено је и да је до куће жртве дошао црвеним пунтом с којим се удаљио с места злочина. Код ухапшеног у кући, наводно, нађени су крвава дуксерица и фармерке, али и обућа које је користио приликом злочина.

Босиљку комшије описују као крхку, полуслепу, али бистру старицу која је имала врло тежак живот, посебно последњу деценију, у којој је изгубила најрођеније - сина, супруга и снају. Остала јој је само унука с којом је живела. 

Д. Николић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести