Амфилохије: Морача и Рибница постале река Јордан

ПОДГОРИЦА: Митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је после Богојављанског пливања за Часни крст у Подгорици да је Црна Гора данас духовни центар Европе, а да су Морача и Рибница постале река Јордан.
amfilohije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Митрополит Амфилохије је позвао све који су сада на власти да ако хоће да буду наследници краља Николе дођу да се крсте са својим народом и врате се истинским вредностима, да се врате "Богу и народу".

"Црна Гора је данас духовни центар Европе. Ово је позив свим европским народима да се врате себи, апостолима Петру и Павлу, великим часним људима који су освештали Европу и Америку", казао је Амфилохије.

Он је новинарима рекао и да окупљање народа у знак протеста због Закона о слободи вероисповести нису политички скупови, како их је назвао председник Црне Горе Мило Ђукановић који, како је казао, не може ни знати шта је црквено, а шта политичко јер није крштен.

На питање да ли то значи да неће преговарати са властима док се Закон повуче он је одговорио потврдно и додао да је немогуће разговарати о нечему што је "лаж, неправда и срам Црне Горе", пренеле су "Вијести".

Он је позвао Ђукановића да чује глас народа који се бори за своје светиње. 

EUR/RSD 117.5492
Најновије вести