CarGo прелази у Нови такси?

БЕОГРАД: Председник новооснованог такси удружења "Нови такси - мој такси“, Милорад Ђокић, изјавио је данас да алтернативни вид превоза мора да дође на дневни ред кроз измене и допуне закона које ће га дозволити.
CarGo
Фото: Ilustracija/appcargo.net

Ђокић, који је таксиста више од 20 година, оценио је у гостовању на TV Happyда је вишенедељни такси штрајк заправо политички штрајк, који је малтретирао и таксисте и грађане. Он је навео да су Александар Бјелић, представник Савеза такси удружења Србије "Сатус", и "политика која се водила око њега довели до тога да многи таксисти буду дужници данас, а Бјелић данас покушава новим законом да им узме право на рад и право да прехране своје породице".

"Они себе доживљавају као да су власници и нас и наших возила и да су неприкосновени. Монопол никоме није донео добро", рекао је Ђокић, према саопштењу Удружења "CarGo".

Такође је навео да, као човек који је ушао у репрограм и вратио свој дуг, изнова позива председника Србије Александра Вучића и председницу Владе Ану Брнабић да се састану и са другим таксистима, да чују више о пореским дуговањима и другим проблемима.

"CarGo је компанија која уводи нову технологију и која је неуставним члановима Закона о превозу путника спречена да са новом технологијом врши превоз путника. Тај Закон су предложили синдикат Независност и Бјелић", додао је.

Када је реч о сарадњи Удружења "Нови такси" са компанијом "CarGo", Ђокић је објаснио да је разлог те сарадње "постојање такси картела", напомињући да ће "CarGo" направити апликацију за "Нови такси".

Нагласио је да не очекује да му неко прети, али да се таксисти већ јављају и да ће у новом такси удружењу бити, како је рекао, више од 300 часних и поштених таксиста.

"Чекамо градски секретаријат за саобраћај да нам дозволи такси таблу и почињемо. Очекујемо да ће у наредних месец дана грађани Београда моћи да користе апликацију ''Новог таксија''. Загaрантована нето зарада за таксисте је 150 хиљада динара, што је кључна разлика од свих осталих удружења.

Видећете побољшање услова рада за сваког колегу који буде радио у ''Новом таксију''“, рекао је Ђокић, наводи се у саопштењу Удружења "CarGo".

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести