ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ НИЧУ КО ПЕЧУРКЕ ПОСЛЕ КИШЕ Срамотна слика, чак и лешеве угинулих животиња бацају где стигну ОКОЛИНОМ СЕ ШИРИ НЕСНОСАН СМРАД (ФОТО)

ЧАЧАК: Поражавајућа слика створена искључиво немаром несавесних појединица стиже са једног од најлепших места у Чачку.
v
Фото: РИНА

На свега пар стотина метара од спомен-комплекса Танаско Рајић и цркве Светог Цара Лазара на Љубићу код Чачка, као печурке никле су дивље депоније које се протежу на неколико локација, а са који се шири несносан смрад угинулих животиња и остали отпадака.

- Видмо да су приколицама дотеравани остаци грађевинског материјала, угинули животињски лешеви, којима се виде изнутрице, али и остали отпад. Све то се нагомилава на локацима између два гробља, на којима има много људи нарочито сад уочи Задушница, каже Ратко Ниџовић за агенцију РИНА, који свакодневно пролази овим путем.

Мештани чачанског насеља Љубић су у вишегодњој су борби са уклањањем дивљих депонија, јер несавесни грађани чак из центра града долазе и управо на овом месту истоварају све и свашта.

Фото: РИНА

- На нашу иницијативу постављени су контејнери и рециклажни платои, који нормалним људима служе за одлагање смећа. Међутим, због оних који се бахате правећи дивље депоније постављене су и видео клопке које хватају грађане који се оглуше о обавештења о одлагању смећа - додају огорчени мештани Љубића.

Фото: РИНА

Они се надају да ће фото клопке помоћи у откривању виновника који руже њихов крај и шаљу поражавајуће слике једног од најлепших делова града.

Текст и фото: РИНА

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести