Дођеш на посао, провучеш картицу па  дунеш у „дрегер”...

Према подацима из недавно усвојеног Националног програма превенције штетне употребе алкохола и алкохолом узрокованих поремећаја у Србији, алкохолна пића најзаступљенија су психоактивна супстанца у Србији.
Alkotestiranje radnika sve češće u srpskim kompanijama Foto: Promo
Фото: Алкотестирање радника све чешће у српским компанијама Фото: Промо

У популацији узраста од 18 до 64 године старости више од 70 одсто становника је барем једанпут у последњих годину дана конзумирало алкохолно пиће. Подаци, пак, показују да су алкохолу склоне и жене, додуше у мањем проценту од мушкараца, али очигледно ни њима није страна  чашица. Према подацима СЗО Србија је на 12 месту у Европи по потрошњи алкохола.

Послодавцима у Србији су ови подаци доступни и познати и због тога део њих већ неколико година тестира раднике пре уласка у погоне, а ту могућност предвиђају уговором о раду.   Закон о раду долазак на радно место у алкохолисаном стању, али и коришћење психоактивних средстава, сматра тежом повредом радне обавезе и на газди је да процени да ли ће раднику одмах дати отказ или опомену пред отказ.

Радници који раде у приватном сектору и те како знају да газде имају право на алкотест или тест на психоактивне супставнце и да су дужни да им се повинују , уколико се то од њих тражи. Како знају и за последице потезања чашице више, па чак и пијења разноразних психоактивних супстанци или лекова за смирење,  већина радника пре одласка на посао то не чини  из страха да ће остатити без радног места.

Но, очигледно је дошло време  да се  и  запослени у државним службама, сходно Закону о безбедности и здрављу на раду, подвргавају провери алкохолисаности и утицају других средстава зависности. Да је то тако потврђује и чињеница да је начелник Општинске управе Беочин прошлог месеца донео Правилник о поступку провере алкохолисаности и утицаја других средстава зависности запослених у Општинској управи Беочин. Према том акту , забрањен је долазак на рад или боравак у алкохолисаном стању или под утицајем других средстава зависности у просторијама Општинске управе Беочин, а проверу обавља трочлана комисија.


Потписао - не потписао, исто ти се пише

Директор компаније “Патрол 023” Никола Ђурин  објашњава да се након сваког алкотестирања радника на захтев послодавца , записник даје запосленом на потпис.„Један примерак записника даје се раднику, а други послодавцу. Радник може својим потписом да прихвати или одбије записник , али може и да одбије да прихвати резултате. Међутим, онда ће свом послодавцу морати да образложи зашто је одбио да потпише записник, а газда је кроз своје интерне акте дефинисао да су радници дужни да се повинују алкотесирању од стране акредитоване компаније“,  каже Ђурин.  


У акту с наводи да је сваки запослени у државној управи дужан да пријави начелнику Општинске управе, шефу одељења или лицу за безбедност и здравље на раду, уколико посумња да је неко од запослених под дејством алкохола. Присуство алкохола у организму утврђује се одговарајућим средствима или апаратима за мерење алкохолисаности – алкометром. Тај алкометар мора поседовати уверење о баждарењу, а под алкохолисаним стањем подразумева се садржај алкохола у организму запосленог већи од нула малигана. Акт дозвољава и превентивну проверу алкохолисаности по методи случајног узорка који обухвата најмање 30 одсто запослених у Општинској управи. Ова мера спроводи се два пута годишње.

Тежу повреду радне обавезе чине и запослени у приватном сектору уколико се записником констатује да су дошли на посао или да раде под утицајем алкохола, а одбијање потписивања тог документа неће раднику донети ништа јер ће он бити валидан и без његовог потписа. Дакле, за газду је битно шта показује алкометар, а не оно што радник хоће или неће да призна.  Директор Компаније “ Патрол 023”  Никола Ђурин из Зрењанина, која између осталих услуга нуди и услужно спровођење алкотестирања радника уз поштовање Закона о безбедности и здрављу на раду, каже за “Дневник” да је интересовање компанија за ову услуге и те како присутно.

„Фирме често користе наше услуге алкотестирања радника. Наша компанија користи професионални алкотест уређај “ Драгер Алкотест 6820”, који поседује уверење о оверавању мерила издато од стране акредитованог контролног тела. Фирме са нама потпишу уговор за ову услугу и онда наши лиценцирани и обучени радници спроводе алкотестирање радника“, каже Ђурин.

Наш саговорник прецизи­ра да се поступак алкотестирања радника спроводи на основу уговора између њих и фирме која ту услугу користи. Компанија ради онако како фирма захтева и шта је тачно тражила.„Дакле, поступамо у складу са договором са одређеном фирмом која жели ту услугу. Уколико имају једног или два радника за којег сумњају да су под дејством алкохола онда се иде само на њихово тестирање. Или, уколико желе да уведу систем превенције – да се тестирају рецимо сви запослени у једној смени, онда њих све контролишемо“, објашњава Ђурин.

Потреба за тестирањем радника у Србији, по оцени Ђурина, је оправдана због тога што има оних који заиста долазе на посао или раде под дејством алкохола , а то може бити кобно и за самог радника и за целу компанију.

„Када радници дођу под дејством алкохола, а нико их не контролише – што се данас често дешава после слава, рођендана, прослава-  и раде на некој машини која може да повреди, превенција је јако важна. Из тог разлога јесте оправдана, јер мора се на све начине бринути о здрављу и безбедности радника на раду, а тога нема уколико и они сами не буду свесни опасности којој се сами излажу или излажу оне поред себе“, закључује Ђурин.     

Љубинка Малешевић

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести