Ђорђевић: Желимо друштво у ком ће различитост бити општеприхваћена

БЕОГРАД:  Желимо да имамо друштво у ком ће различитост бити општеприхваћена појава која неће никога дискриминисати, већ пружити једнаке шансе за све, изјавио је Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић приликом данашњих разговора са представницима Рома.
djordjevic
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Унапређење положаја Рома била је централна тема разговора са представницима ромских организација цивилног друштва и Националног савета ромске националне мањине, саопштило је Министарство.„Сви грађани су једнаки и морају да имају иста права, без обзира на националну и верску припадност и тиме ћемо се водити у будућности ", истакао је Ђорђевић.

Председник Националног савета ромске националне мањине Републике Србије Далибор Накић истакао је да је Ђорђевић први министар који је позвао на овакав састанак.„Ово је јединствена прилика да отворено разговарамо о свим великим изазовима са којима смо суочени", рекао је он.

Данас је договорено да се састанци о проблемима ромске заједнице одржавају једном месечно што ће допринети брже и боље решавању проблема.Већ за састанак следећег месеца биће позвани представници Министарства просвете, Министарства здравства и државне управе како би се унапредила инклузија Рома.

Министар Ђорђевић на састанку представнике Рома информисао је о досадашњим активностима на подршци и инклузији припадника овог народа.

 

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести