ДОЖИВОТНА ПЛАТА РАЊЕНОЈ ПРОСВЕТНОЈ РАДНИЦИ Наставница историје из „Рибникара" добила признање за храброст

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је на данашњој седници Одлуку о посебном јавном признању, које се додељује наставници историје Основе школе "Владислав Рибникар" из Београда Татјани Стевановић, као израз подршке и поштовања за исказану личну храброст приликом рањавања у току извођења наставе у масовној пуцњави 3. маја 2023. године.
ribnikar pucnjava cvece, Youtube prinscreen
Фото: Youtube prinscreen kanal Jutarnji list

Јавно признање је у виду доживотног месечног новчаног примања, а иницијативу је покренула група наставника и ученика ОШ "Владислав Рибникар", који су скупили 13.000 потписа грађана.

Влада је констатовала да је масовна пуцњава у ОШ „Владислав Рибникар" случај који и даље потреса јавност, да захтева реакцију државе у више праваца, да је прихватање поднете иницијативе начин да се рањеној наставници олакша материјални положај након тешког рањавања и са последицама које ће трпети до краја живота, али и прилика да се и кроз ту меру покажу солидарност и емпатија, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Фото: Дневник

Идеју да рањена наставница историје добије неки вид новчане надокнаде, као додатак уз своја месечна примања, који би био трајан, до краја живота, који није преносив, али је редован и који би се исплаћивао сваког месеца и у складу са растом трошкова, подржао је и Савез самосталних синдиката Београда, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести