Дрином запловило преко 20.000 људи

БАЈИНА БАШТА: Зелена Дрина данас је постала готово неприметна када су колоне пловила кренуле низводно од Перућца до Рогатице на 25. јубиларној регати.
Drinska regata/Tanjug
Фото: Tanjug

Дринска регата потукла је све своје рекорде, а на свој пут Дрином кренуле су хиљаде пловила и учесника који су стигли из свих крајева Србије, бивше Југославије и других земаља.

“Најбољи провод сваког лета је овде на реци. Већ трећу годину са друштвом не пропуштам спуст Дрином. Припремимо опрему, пиће, храну и музику и заборавимо на све проблеме”, каже Марко Симовић из Београда. 

Странци се одушевљено из године у годину враћају у Бајину Башту.

“Овога нема код нас у Немачкој, тек кад дођемо у Србију видимо како се стварно одмара. Дрина је прелепа, храна преукусна, стварано уживамо и сваке године доведемо још наших пријатеља да се и они упознају са свим овим лепотама”, поделио је своје одушевљење за Глас западне Србије, Јан из Хамбурга.

Али Дринска регата посебан је догађај и за оне који су овде рођени и одрасли на обалама пограничне реке, опеване у бројним песмама.

“Ја сам домаћи, из Љубовије, али сваке године ми заигра срце кад теба са друштвом да се припремим за регату. Тај осећај кад се окупимо и уз пиво спустимо низ реку се не може описати речима”, каже Александар Јовановић.

Највећи спектакл на води одржва се две и по деценије, и најбољи је промотер туризма овог краја, истакао је Дејан Млађеновић, директор Туристичко - спортског центра у Бајиној Башти. 

“По овој манифестацији смо препознатљиви, али имамо ми и бројне друге садржаје које туристи из свих крајева света радо посећују, па смо пети по броју ноћења у Србији. Река Дрина, прелепа језера и планине. Велики успех за нас је што трајемо 25 година и без обзира ко је у организацији, овај догаћај увек ће остатати у нашој традицији”, изјавио је Млађеновић за Глас западне Србије. 

Добра забава не престаје ни након спуста реком, јер у вечерњим часовима за све посетиоце наступају највећа имена регионалне музичке сцене.

Синоћ је пред хиљадама гледалаца наступила Цеца Ражнатовић, а вечерас ће на бину у Рачи изаћи Црвена јабука и Ален Исламовић.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести