(ФОТО) ОД БЛАТА И ПРАШИНЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВИ Мештани села Марковица у великом проблему због претоварених камиона

ЛУЧАНИ: Мештани драгачевског села Марковица кроз које свакодневно пролазе грађевински камиони ангажовани на изградњи деонице ауто-пута сусрећу се са великим проблемом јер се током транспорта, како кажу, на саобраћајницу просипају велике количине оштрог камења јер су ти камиони врло често претоварени.
а
Фото: РИНА

- Пошто нам је кућа поред главног пута, када је суво време од прашине не можемо да живимо, а веш одавно не сушимо у дворишту, јер би био прљавији него кад смо га ставили на прање. Када је кишно време, онда од блата не можемо да изађемо на пут. Људи буквално у једној обући долазе до аутобуске станице, па се преобухвају да уђу у бус, каже за РИНУ мештанин села Марковица.

Он додаје да су се због честог пролаза претоварених камиона на путу створили велики кратери, па је јако тешко нормално функционисати.

Фото: РИНА

Камиони неретко толико брзо возе да не смем са децом да изађем на пут, ни до продавнице

- Мењали смо гуме на колима три пута за последњих пар месеци. Људи све више иду таксијем и бусом, јер избегавају да иду колима по оваквом путу. Камиони неретко толико брзо возе да не смем са децом да изађем на пут, ни до продавнице. Обраћали смо се и надлежнима у полицији због ове наше ситуације, мислим да су возачи камиона опоменуту да не пролазе претоварени, али да ли ће се шта променити видећемо, истиче становник Марковице.

Фото: РИНА

Слична ситуација пре неколико година задесила је и мештане села Горња Горевцница и Ракова током изградње трасе од Прељине до Паковраћа, када су оштећени локални путеви, који су касније по завршетку радова санирани.

Фото: РИНА

(РИНА)

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести