Гојковић: Донећемо најцелисходнију одлуку за све нас

БЕОГРАД: Србија је нашла одличан баланс у борби против ковида и тога да држава функционише колико-толико нормално, оценио је покрајински секретар за здравље и члан Кризног штаба за борбу против короне Зоран Гојковић.
gojkovic zoran
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Гојковић је у емисији "Правац" на ТВ Вести најавио да ће следећа седница Кризног штаба бити у петак у 15 сати.

Он је рекао и да има размимоилажења у мишљењима између медицинског и економског дела Кризног штаба, али да је тај сукоб више медијски "надуван".

Грађани не треба да брину, донећемо најцелиходнију одлуку за све нас, али да не угрозимо будућност наше деце, рекао је Гојковић.

Шта је проблем? Имате групу људи која покушава да све оно што би требало да радимо поквари. Уколико би поштовали препоручене мере, не би имали рапидан скок новозаражених и здравствени систем би све болесне могао да третира, па бисмо могли да третирамо и пацијенте који нису ковид, рекао је Гојковић и додао да је ситуација опасна када се зарази велики број људи.

Он је нагласио и да када се говори о "локдауну" сви помињу економију, али да треба обратити пажњу и на социјални аспект, као и на психичко здравље људи.

Рекао је и да велики број људи који су прележали ковид има катастрофалне последице и истакао важност имунизације.

Вакцина не спречава заражавање, али гарантује да нећете добити тежи облик болести. Код вакцинисаних стопа смртности је нула, нагласио је Гојковић.

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести