Група од 200 деце с КиМ завршила зимовање на Тари

БЕОГРАД: Група од 200 деце школског узраста, из социјално угрожених породица са Косова и Метохије, завршила је данас дванаестодневни боравак у одмаралишту "Митровац на Тари" у организацији Центра дечјих летовалишта и одмаралишта и кренула кућама, саопштио је Центар.
planina sneg
Фото: Tanjug (J. Pap, ilustracija)

Наводи се да су ђаци основних школа из Грачанице, Доње Брњице, Угљара, Кузмина, Сушице, Лапљег села, Доње Гуштерице, Лепине, Липљана и Косовске Митровице пожелели да поново дођу на Тару, јер су многи од њих ту научили да скијају, а већина их је уживала у едукативно-забавним радионицама.

Директорка Центра Тања Сантрач испратила их је и пожелела им срећан пут и да се поново виде.

Поносна сам што смо, захваљујући подршци Града који је помогао реновинрање наших одмаралишта у могућности да цвећ нелокико година заредом отворимо врата наших одмаралишта на Авали и Тари за децу са Косова и Метохије. Свесни да је реч о ученицима који немају баш често могућности да путују, желели смо да им то омогућимо. Ово је наш начин да колико-толико олакшамо детињство деци која се суочајаву са великим и стварним проблемима, истакла је Сантрач.

У овој групи деце која је од 11. јануара боравила у "Митровцу на Тари" било је школараца од трећег до шестог разреда.

Организатори зимовања, представници Канцеларије за КиМ и Града Београда и Центра дечјих летовалишта и одмаралишта су на испраћају деце обећали да ће и убудуће чинити све да и следећим посетиоцима Таре боравак сотане у лепој успомени, саопштио је Центар.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести