ХЕРОЈ Возач Хитне помоћи спречио младића да скочи с моста

Возач Хитне помоћи Никола Новичић спречио је синоћ младића да изврши самоубиство скоком с моста код хале Језеро у Крагујевцу, јавља ИнфоКГ.
korona hitna pomoc, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Никола је рекао да је, кад је видео младића, сместа истрчао из аута да га спречи у том што је наумио и да му је у свему томе помогла колегиница докторка Александра Аврамовић.

Младићу је пружена помоћ и он је хоспитализован у Универзитетском клиничком центру Крагујевац. Драма се синоћ око 19:30 часова одиграла на мосту који спаја улице Града Сирена и Војислава Калановића.

Возач Завода за ургентну медицину Никола Новичић кренуо је са посла да одвезе колегиницу, докторку Александру Аврамовић до куће, па и сам да се упути ка свом дому. Прелазећи мост код хале Језеро, уочили су младића како стоји на гелендеру моста и планира да скочи.

"Само ми је кроз главу прошло да ће следећа вест коју ћу видети бити да су ми колеге ишле на терен и да је дечко пао с моста и повредио кичму или преминуо. Нисам ниједног тренутка размишљао, истрчао сам из аутомобила. Дозивао сам га, али није обраћао пажњу, па сам му брзо пришао и оборио га на земљу. Одупирао се и тада сам огребао лакат", каже за ИнфоКГ Никола Новичић.

Додаје да је то што се мало повредио није ништа, јер му је најбитније било да спречи младића да скочи са моста.

"Одреаговао сам, како сам могао да одреагујем. То ми налажу и васпитање и посао. Шта сам друго могао да радим? Нисам могао да прођем колима поред њега као да се ништа не дешава и не обратим пажњу и не спречим га да изврши самоубиство", рекао је за ИнфоКГ Новичић.

Уз Николу је била и његова колегиница, докторка Александра Аврамовић. Она је одмах позвала полицију и Хитну помоћ и екипе су врло брзо изашле на терен. Младићу је пружена помоћ и превезен је у Универзитетски клинички центар, где је хоспитализован.

Иначе, Никола Новичић, који ради као возач у крагујевачком Заводу за ургентну медицину од 2011. године, каже да му се први пут овако нешто догодило у каријери.

ИнфоКГ

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести