Јапан стипендира студенте из Србије и Црне Горе

Амбасада Јапана обавештава све заинтересоване кандидате у Србији и у Црној Гори да је почео конкурс за МЕXТ (Министарство образовања, спорта, науке и технологије Владе Јапана) студентске стипендије за 2022. годину, који је отворен до 1. јуна.
japan tokio dnevnik
Фото: Dnevnik/ N. Pisarev

Кандидати који испуњавају услове могу се пријавити за стипендије за основне студије у Јапану и стипендије за студенте истраживаче и постдипломце, наводи се у саопштењу амбасаде Јапана у Србији.

Детаљне информације о стипендији, апликацију и остала документа заинтересовани могу преузети са линкова www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-undergraduate.html (за основне студије) и www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-researć.html (за студенте истраживаче и постдипломце).

Заинтересовани кандидати треба пажљиво да прочитају и следе инструкције које су за сваку од наведених категорија јасно истакнуте у документима под називом Application Guidelines for Undergraduate Students  (за основне студије), односно Application Guidelines for research Students (за постдипломске студије).

Обе категорије укључују обавезно тестирање језика. За основне студије, у зависности од области студирања, обавиће се тестирање знања математике, физике, хемије или биологије на енглеском језику.

Сви кандидати ће о датуму одржавања испита бити накнадно обавештени, наводи се у саопштењу. За додатна питања заинтересовани могу контактирати амбасаду на мејл culture@s1mofa.go.jp.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести