Јовић: Нема потврде да међу страдалима има држављана Србије

СОФИЈА: Амбададор Србије у Софији, Жељко Јовић, изјавио је да још увек нема ниједне званичне потврде да међу страдалима у несрећи северномакедноског аутобуса у Бугарској има држављана Србије.
a
Фото: Tanjug/(Lubomir Benkovsky/Bulphoto Agency via AP, Nova TV via AP)

Јовић је за Танјуг рекао да је амбасада у контакту са надлежним бугарским институцијама, укључујући Министасртво спољних послова и саобраћајну полицију, али да нико до сада није дао ниједну званичну потврду да међу страдалима има српских држављана.

Све спекулације из медија се, према мојој претпоставци, базирају на списковима путника који је имала туристичка агенција. Велико је питање ко је заиста био у аутобусу, у медијима се спекулише да су се препакивали из аутобуса у аутобус, јер су четири аутобуса кренула из Турске, рекао је Јовић.

Према информацијама, последња станица аутобуса је била на једној бензинској пумпи близу Софије, па се претпоставља да је ту могло доћи до прелажења путника из једног аутобуса у други.

Јовић је казао да је бугарски министар полиције са лица места изјавио да је слика ''катастрофална'' и да су страдали изгорели до непрепознатљивости, а да је једина могућа идентификација путем ДНК анализе.

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести