Конкурс за упис у војне школе биће отворен 15. фебруара

БЕОГРАД: Конкурс за упис у војне школе биће отворен 15. фебруара, саопштило је Министарство одбране Србије.
vojska srbije parada
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Школовање у Војној академији, на Медицинском факултету ВМА и у Војној гимназији је бесплатно. Ученицима и кадетима обезбеђен је бесплатан комфоран смештај, квалитетна исхрана, врхунска здравствена заштита, уџбеници и модерна наставна средства, спортски центри и терени, мултимедијални кабинети, а све у циљу што квалитетнијег образовања.

Министарство одбране позива све заинтересоване за упис у војне школе да прате сајт и званичне налоге Министарства и Војске Србије на друштвеним мрежама, где ће 15. фебруара 2021. званично бити објављени услови конкурса.

За место у Војној академији, на Медицинском факултету ВМА, у Војној гимназији и Средњој стручној војној школи бориће се многи ученици завршних година основних и средњих школа. Статус ученика и кадета војних школа стећи ће најбољи међу онима који испуне захтеве селекције.

Министарство истиче да напори које државно руководство улаже у побољшање животног стандарда припадника Војске такође нису остали непримећени међу младима који сада знају да посао у униформи више није само сигуран, већ и пристојно плаћен, уз јасну перспективу побољшања које се бележи из године у годину.

Програми изградње станова за припаднике система безбедности у које спадају и професионална војна лица већ су, под изузетно повољним условима, омогућили великом броју старешина да реше стамбено питање, а том проблему млади људи, који воде рачуна о будућности, придају велики значај.

У последњих неколико година уложена су значајна средства у опремање Војске Србије најсавременијим наоружањем. Будући официри и подофицири командоваће људима и користити средства по борбеним карактеристикама једнака онима у најснажнијим армијама света, а којима, по много чему, нема премца у региону, наведено је у саопштењу Министарства одбране Србије.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести