ЛЕКАР У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ НАТАШУ ОТПУСТИО СА ПРЕГЛЕДА, ОНА УЈУТРУ УМРЛА За њом остало двоје мале деце, породица најављује тужбу

Трагичан случај смрти пацијенткиње из Сремске Митровице, Наташе Жабић (44), десио се у четвртак, недуго након што ју је лекар отпустио са прегледа.
s
Фото: Youtube printscreen/ Iznad SM

Наташа Жабић је преминула у четвртак, а како сазнајемо, узрок смрти се повезује са плућном тромбоемболијом, настале највероватније од тромба који је кренуо из ноге на коју се и жалила. Лекар је, након прегледа и преписане терапије, одлучио да пацијенткињу пусти на кућно лечење. Међутим, недуго затим Наташа Жабић је преминула.

Наташа Жабић је већ била примљена у болницу 31. марта због сумње на упалу слепог црева, након чега је подвргнута операцији и отпуштена са болничког лечења. Поновно се обратила болници 25. априла због отечене ноге, након чега је упућена на кућно лечење.

Незванично сазнајемо да је против лекара који је био укључен у овај случај поднета кривична пријава, а очекује се унутрашња контрола како би се истражиле околности везане за ову трагедију.

Брат Наташе Жабић, Саша, каже да сматра да је његова сестра преминула услед небриге лекара.

"Наташа је примљена у болницу због болова у стомаку и повраћања 31. марта. Сутрадан је оперисана због пукнутог слепог црева. Иако је изашла из болнице 16. априла, повремено је имала температуру, али упркос томе, није добила терапију против тромбозе. На отпусној листи је имала упут да се у случају компликација врати на одељење. Наташа је осетила јаке болове у левој нози која је почела да јој отиче. Отишла је у дом здравља где је хитно послата на хирургију због тромбозе. Међутим, дежурни доктор је није примио на одељење, послао је назад у дом здравља, иако је ситуација била озбиљна. Кроз познанство, успели смо да закажемо преглед код другог доктора за сутрадан у 8.00 часова. Нажалост, Наташа је преминула ујутру у 7.00 часова, сат времена пре заказаног прегледа. Званичан налаз са обдукције је показао да је узрок смрти плућна емболија услед тромба. Сматрам да је Наташу убило непримање у болницу где би примила потребну терапију", каже Саша.

Наташа је имала само 44 године и иза себе оставља двоје малолетне деце од 13 и 9 година.

Породица је најавила да ће поднети тужбу против болнице и лекара.

Из болнице у Сремској Митровици нису одговорили на позиве и поруке Курира упућене поводом овог случаја.

Очекује се да ће истрага пружити више информација о томе како је дошло до ове несреће те да ће бити предузете одговарајуће мере како би се осигурала сигурност и квалитет здравствене заштите за све пацијенте.

Током конференције за штампу, носилац листе "Александар Вучић – Сремска Митровица сутра" Бранислав Недимовић потврдио је ову информацију и рекао новинарима о случају у сремскомитровачкој болници:

"Не могу да дам свој суд, али ово је једна велика срамота. Срамота је да се ћути, и ја ћу позвати лично на одговорност директора болнице да положи рачуне свима нама, јер то је најмање што можемо да добијемо".

(Курир.рс)

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести