МАРКО ЧУБРИЛО ПРОГНОЗИРА ТОПЛУ СЕДМИЦУ Зима одустала од фебруара, биће време и за кратке рукаве

Пред нама је право рано пролеће уз температуре изнад и знатно изнад просека. У току наредне недеље очекује нас претежно суво и релативно топло време. Биће ветровито, али се олујни удари ветра на очекују, прогнозира на својој Фејсбук Страници Марко Чубрило, професор географији у Гимназији „Јован Јовановић Змај“ и метеоролог аматер.
cubrilo vremenska prognoza
Фото: pixabay.com/youtube/printscreen/nova s

Како наводи, данас ће бити променљиво облачно уз повремену појаву пролазне кише или пљускова углавном над средишњим и северним деловима региона. Ветар ће углавном бити слаб, југоисточни док ће се максимуми кретати од +6 до +16 степени Целзијуса.

„Почетком следеће недеље над Средоземљем ће уследити развијање новог, секундарног циклона чији ће се центар средином недеље налазити над Тиренским морем ће бити релативно мали и он ће само Јадрану и крајњем југу региона повремено доносити кишу. Осим тога као последица разлике у ваздушном притиску изнад тог циклона и области антициклона над западом Русије у кошавском подручју ће од уторка повремено дувати јак, југоисточни ветар, посебно над Банатом али се олујни удари не очекују. Над осталим пределима слаб до умерен, на планинама повремено појачан југоисточни ветар, а дуж Јадрана умерен, југо“, истиче Чубрило.

Додаје и да ће крајем следеће недеље циклон сасвим ослабити тако да ће и југоисточни ветар ослабити и престати.

Што се температура тиче, током целе недеље максимуми знатно ће бити изнад просека и требали би се кретати од +7 до +18 степени Целзијуса. Само на истоку Србије биће мало хладније, око +6 степени Целзијуса у подне.

„После 6. марта постоје назнаке измене синоптике која би водила ка захлађењу, али сама могућност тог захлађења као и његова снага је су за сада врло упитни“, закључује Марко Чубрило.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести