Матић: Путовања зависе од ситуације, лакше вакцинисанима

БЕОГРАД: Одласци на путовања зависиће од актуелне епидемиолошке ситуације, изјавила је министарка туризма, трговине и телекомуникација Татјана Матић и додала да ће бити успостављени одређени протоколи и да ће вакцинисанима бити лакше да пређу границу.
putovanje korona granica turizam pix
Фото: Pixabay.com

Када се буде стабилизовала епидемиолошка ситуација, апсолутно ће бити безбедан прелаз преко границе уз поштовање свих процедура, као и протокола, који се односе на признавање сертификата о вакцинацији и када, наравно, буду усвојени и прописани од стране других земаља, рекла је Матић за B92.net.

Она је додала да се преговара с другим државама о дефинисању правила за путовања, али да ће све зависити од епидемиолошке ситуације и у другим државама.

Разговарали смо с грчким министром који ће у понедељак доћи у Србију, такође, и с Кипром, као и с Израелом. Исто тако, ту је и Турска која је за наше грађане веома атрактивна дестинација, навела је Матићева.

Министарка је потврдила да ће постојати протоколи.

Успоставиће се одређени протоколи, моћи ће да се пређе граница, а пре свега људи који су се вакцинисали, њима ће бити најлакше да пређу границу, додала је она.

Матић је нагласила да, без обзира на све протоколе које ће бити потписани, неће моћи да се путује, ако епидемиолошка ситуација у тренутку када сезона треба да се отвори не буде добра.

То не важи само за Републику Србију, то нам кажу колеге и из других држава. Дакле, све зависи од епидемиолошке ситуације како код нас, тако и у другим земљама, закључује Матић.

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести