Мере више погађају Грке него туристе

БЕОГРАД: Епидемиолошке мере које су појачане у Грчкој, више се односе на домаће становништво и људе који живе у већим градовима него што ће погодити туристе, каже Андреј Тодоровић из туристичке агенције Кон Тики.
more letovanje
Фото: pixabay.com

Он за Танјуг истиче да на основу информација које има од водича са терена и локалних партнера у Грчкој, закључује да се ништа спектакуларно није појачало ни променило, а што би утицало на туристе.

"Мере се углавном односе на затворене просторе, биоскопе, позоришта, тржне центре а таквих места у туристичким дестинацијама где иде већина туриста и нема. У биоскопе и позориста, туристи док су на летовању углавном и не иду, а тржних центара на Скијатосу, Паралији и сличним местима и нема, они су у великим градовима, Атини, Солуну а не у летовалиштима", каже Тодоровић.

Наводи да се на плажама и шеталиштима ништа није променило, а једина промена на местима где туристи иду у већем броју јесу ограничења у ресторанима и кафићима.

"Ограничен је број људи за једним столом, нема више послуживања хране за барским столом, стојећи", истиче он.

На основу података о броју тестираних и заражених путника на улазу у Грчку, сматра да се ситуација и мере, када је о туристима реч, вероватно неће мењати скоро, можда и до краја сезоне.

Јер како каже од насумичних 105.000 људи који су тестирану на улазу у ову земљу њих мање од један одсто је било позитивно, што према његовим речима показује да је у Грчку ушао веома мали број туриста позитивних на коронавирус.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести