Михајловић: Закон може да се мења, али нема толеранције брзе вожње

БЕОГРАД: Министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је, поводом најава да би се на појединим деоницама ауто-путева могла толерисати брзина од 150 километара на сат, да нема ништа против да се мења Закон о безбедности саобраћаја на путевима, али да толеранције на прекорачење брзине неће бити.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

''Ми смо захваљујући повећаном броју километара аутопутева које смо направили, већ померили ограничење брзине са 120 на 130 км/х. Немам ништа против да се мења закон, али имам против било какве толеранције на километре'', рекла је Михајловићева за ТВ Прва.

В. д. директора ''''Путеви Србије'''' Зоран Дробњак изјавио је прошле седмице да ће то предузеће предложити МУП-у да се на ауто-путевима толерише прекорачење брзине од 20 километара на сат, што значи да ће на одређеним деловима ауто-путева бити дозвољена максимална брзина и до 150 километара на сат.

Дробњак је за Танјуг објаснио да то значи да ће се на деловима ауто-пута где је знаком предвиђено 130 километара на сат толерисати вожња до 150 километара на сат, а да ће на деловима где је максимална брзина, примера ради, 100 километара на сат, моћи да се вози 120 километара на час.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести