Мојсиловић: ВС се припрема за помоћ Новом Пазару и Рашки

БЕОГРАД: Начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић изјавио је да су добили наређење Врховног команданта да све ефективе Војске које се налазе у гарнизоном месту Нови Пазар и Рашка, буду стављене у функцију подршке цивилним властима због заштите од елементарних непогода.
General Milan Mojsilovic/Damir Banda MC Odbrana
Фото: General Milan Mojsilovic/Damir Banda MC Odbrana

У току су процес планирања, употребе и ангажовања ефектива, превасходно инжењеријских јединица које се налазе овде, укључујући и комплетно људство у наведена два гарнизона места, рекао је Мојсиловић, преноси РТС.

Истакао је да су успоставили контакт са локалним властима, са градоначелником Новог Пазара и председником општине Тутин.

Очекујем чак и пораст нивоа водостаја и на реци Ибар, све до Краљева, додао је Мојсиловић.

Претходно је председник Србије Александар Вучић, као врховни командант Војске Србије, издао наређење да се припадници Војске ангажују у помоћи грађанима Новог Пазара и Тутина у борби против водене стихије.

Председник Вучић је рекао да ће држава да уради све како би грађани Новог Пазара и Тутина и њихова имовина били заштићени, као и да ће помоћи у отклањању последица временске непогоде, саопштила је прес служба председника.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести