На северу Косова пет новооболелих од коронавируса

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: На северу Косова и Метохије регистровано је пет новооболелих од коронавируса, саопштено је данас на конференцији за новинаре Кризног штаба у северној Косовској Митровици.
Kosovska Mitrovica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

Како је наведено, од COVID-19 оболеле су укупно 22 особе у српским срединама на КиМ - у Косовској Митровици 14, у Звечану шест и по једна у Добротину и Лепосавићу.

Директор Завода за јавно здравље у Северној Митровици Милош Мирковић рекао је да се очекују резултати узорака који су јутрос послати на Ветеринарски институт у Краљеву, преноси Косово онлајн.

Мирковић је истакао да је у току анкетирање заражених особа, од којих се прикупљају информације о томе с ким су све били у непосредном контакту.

Председник митровачког Кризног штаба и општинског органа Александар Спирић рекао је стање новооболелих и оних који су смештени на Инфективној клиници с тежом клиничком сликом за сада стабилно.

Поруку грађанима да остану у својој кући још једном је упутио председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић.

"Ову борбу не може да добије један човек, већ је морамо водити као колектив. Уколико морате да изађете, нађите једног члана породице који ће изаћи у куповину”, поручио је Тодосијевић.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести