Риси,Ракић и Бахтири: Заједничка борба против коронавируса

СЕВЕРНА МИТРОВИЦА: Градоначелници Северне и Јужне Митровице Горан Ракић и Агим Бахтири састали су се са командантом Кфора, генералом Микелеом Рисијем и са главног Ибарског моста позвали све грађане да поштују мере које су предузете у циљу борбе против коронавируса.
kosovska mitrovica
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

"Веома је озбиљна ситуација на Балкану, у другим деловима Европе и читавом свету. Зато сам веома сигуран да ће грађани Митровице пажљиво послушати препоруке јавних институција и ових градоначелника и знам да ће све ово бити уважено“, рекао је генерал Риси.

Захвалност на понуђеној помоћи главнокомандујућем Кфора упутио је градоначелник Северне Митровице Горан Ракић који је још једном указао на опасност коју у себи носи коронавирус.

"Ова пошаст, нажалост, није заобишла ни нашу општину. Ово зло не препознаје административне, националне, политичке и верске разлике и границе и зато позивам све грађане да преузму одговорност и да, чувајући првенствено себе, сачувају и све око себе. Од овог вируса нису заштићени ни млади људи, који су и најчешћи преносиоци овог вируса и зато посебно апелујем на њих да се придржавају свих мера и упутстава које надлежни органи и Кризни штаб дају. Једино тако ћемо сачувати своје животе“, рекао је Ракић, преноси Косово онлајн.

Он је истакао да је коронавирус посебно финансијску штету нанео људима у приватном бизнису, али да би та штета могла да буде далеко већа уколико се сви не буду придржавали прописаних мера.

"Зато још једном молим све да остану у својим домовима и да тако сачувају своје животе. Захвалио бих се докторима и медицинским радницима, али и осталим институцијама које несебично раде како би сви ми били безбеднији“, поручио је Ракић.

У сличном тону говорио је и његов колега из Јужне Митровице Агим Бахтири који је замолио све грађане, без обзира на националност, да се придржавају препорука које су прописале институције.

"Молим све грађане Митровице, и северно и јужно, без обзира на њихову националност, да се придржавају препорука институција. Ми се максимално боримо против вируса који је дошао споља. Овај вирус не познаје националност и са њим се суочава цео свет,“ рекао је Бахтири.

Бахтири је поручио да је потребно да сви поштују мере и распоред о слободи и забрани кретања, као и прописно растојање.

"На северу је једна особа преминула од коронавируса и надам се да ће то бити и последња жртва“, закључио је Бахтири.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести