Наша туристкиња рањена у Истанбулу: Бомба испод жардињере на којој сам седела

Драгана Ристић из Ниша, која је рањена у недавном бомбашком нападу у Истанбулу, испричала је колико јој је то искуство било трауматично, јер се испоставило да је испод жардињере на којој је седела, била постављена бомба, чега је тек касније постала свесна.
з
Фото: Youtube Printscreen

Она је за ТВ К1 казала да је пре два дана стигла у Ниш, после шест дана проведених у болници у Инстанбулу, и хирушког захвата који је уследио после повреде у терористичком нападу.

"Била сам са пријатељицама у куповини, и пошто сам завршила, изашла сам испред и села на жардињеру да их сачекам. Одједном сам чула детонацију и осетила врелину, па сам утрчала у радњу", прича Ристић.

Додаје да није била свесна шта се догађа и да је све изгледало као у потпуном бунилу.

"Схватила сам да ми гори коса и скинула сам гардеробу са себе, да се и она не би запалила. Так тада су пријатељице и запослени у радњи видели да ми је раме повређено и притрачали су да затворе рану рукама и неком гардеробом. Нико није био свестан шта се заправо дешава. Так касније сам схватила да је испод жардињере на којој сам седела била постављена бомба", каже повређена жена.

Додаје да је све било веома трауматично, али и да је хитна помоћ стигла брзо и да је она пребачена у болницу где је збринута са највећом пажњом и где је оперисана.

"Нисам знала док нисам смештена у болницу шта се десило и тада сам схватила да сам преживела терористички напад. Била сам у болници од недеље до суботе, шест дана и имала сам негу на коју немам ниједну замерку", рекла је Ристић.

Она се захвалила српском генералном конзулу у Истанбулу Ивани Пејовић, за коју је рекла да јој је била од велике помоћи, као и министру спољних послова Ивици Дачићу за бригу и подршку коју је имала у тим тешким моментима.

"Ивана Пејовић је испала човек и професионалац, а наше Министарство спољних послова ми је пружило подршку и осетила сам се сигурно, што ми је у том тренутку било потребно", рекла је Ристић.

Она се захвалила и особљу хотела у коме је боравила у Истанбулу и доктору који је оперисао.

"Имала сам срећу да око мене буду дивни људи и професионалци", закључила је Ристић.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести