Наставак програма трансплантације на ВМА

БЕОГРАД: Успешном трансплантацијом јетре 60-огодишњем Г.Г. из Новог Сада хируршки тим Војномедицинске академије наставио је програм пресађивања солидних органа, као и добру сарадњу трансплантационих центара Србије - Клиничког центра Војводине, Клиничког центра Србије и ВМА. 
vma tanjug
Фото: Tanjug

Операција је извршена у ноћи између 29. и 30. септембра, наведено је у саопштењу ВМА у ком се додаје да се пацијент, захваљујући хуманом гесту породице преминулог донора из Новог Сада, налази у добром здравственом стању.

Успешан иницијални третман након захтевне хируршке интервенције обављен је на Одељењу интензивне терапије Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА. Оперативни поступак прошао је без компликација уз уредан постоперативни ток, а опоравак пацијента наставиће се у сарадњи са конзилијарним тимом лекара ВМА, пише у саопштењу.

Како се додаје, хируршки тим ВМА на челу да доктором Дарком Мирковићем чинили су општи хирурзи Мирослав Митровић и Милан Јовановић, васкуларни хирург Момир Шарац, анестезиолози Миодраг Стевовић и Горан Рондовић и медицински техничари ВМА.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести