Николић: Поштовање закона чува од немилих догађаја

БЕОГРАД: Возачи су од сутра дужни да имају зимске гуме, а генерални секретар Ауто мото савеза Србије (АМСС) Милан Николић каже да је важно имати баш зимске гуме а не комбиноване, јер су гуме једини контакт између аутомобила и друма и само преко њих возачи могу, односно не могу да реагују исправно и правовремено.
gume prednosti, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Николић је за Танјуг телевизију истакао да је закон, када је о зимској опреми реч, јасан и да га треба испоштовати како би се предупредили немили догађаји.

Говорећи о безбедности у саобраћају, истакао је да АМСС сваке године посебну пажњу посвећује едуковању најмлађих, будућих возача.

Сваке године кроз наше школе или курсеве, где у сарадњи са Министарстрвом просвете и наставницима техничког образовања, малишане упућујемо у саобраћајне прописе, прође око 300.000 деце. Они су нам јако важни сада као пешаци, а сутра као возачи, а најбоље се памти у дечјем узрасту, рекао је Николић.

Истакао је да се Ауто мото савез Србије вратио на велика врата, опет постао синоним за све што је најважније у шаобраћају и повратио поверење људи.

Они од АМСС највише траже информације и то првенствено о стању на путевима у гужвама у саобраћају.

Осим информација, пружамо широк спектар услуга, као што су међународна документа, међународна возачка дозвола и дозвола за управљање туђим возилом, затим бројне врсте осигурања у нашој осигуравајућој кући, навео је Милан Николић.

Ауто мото савез Србије ове године слави велики јубилеј - 100 година рада, али према Николићевим речима због епидемије корона вируса, прослава није одржана 6. октобра, као што је било планирано.

Због пораста заражености у нашој земљи челници Међународне аутомобилске асоцијације ФИА су отказали долазак. Надам се да ће нам мере и пандемија дозволити да јубилеј прославимо до краја године, рекао је он.

Упитан какви су вожачи жене, рекао је да су, ако би се гледала статистика, бољи возачи од мушкараца и то зато што су обазривије, пажљивије, опрезније.

Навео је и да АМСС стално бележи пораст свог чланства међу женама, али да он још није задовољавајући будући да жене чине око 22 до 23 одсто чланова Ауто мото савеза Србије.

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести