Нови пасош и више од шест месеци пре истека старог

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да ће измене и допуне Закона о путним исправама омогућити грађанима да поднесу захтев за издавање новог пасоша шест месеци пре истека важења претходно издатог документа.
Pasoš  foto: Dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Стефановић је у Скупштини Србије, образлажући измене и допуне Закона о путним исправама, казао да је то посебно значајно у случају путовања у земље чије законодавство као услов за улазак у земљу захтева одређено време важења пасоша.

Предложеним законом се, према Стефановићевим речима, пружа могућност подношења захтева и пре поменутог рока и дужег од шест месеци.

Једна од новина које предвиђа закон јесте и растерећење грађана у погледу јавног оглашавања путне исправе која је проглашена неважећом, додао је Стефановић.

"Напушта се досадашње решење о оглашавању неважеће путне исправе у Службеном гласнику већ се исто оглашава на интернет страници МУП-а и на такав начин се грађани ослобађају трошкова које су имали до сада", рекао је Стефановић.

Стефановић је указао да се предложеним законом грађанима Србије омогућава да ефикасније и лакше остваре своја права, наводећи да она представљају део реформи које спроводи Влада Србије са циљем поједностављивања административних процедура.

 

EUR/RSD 117.5799
Најновије вести