Нови ректор УНС-а професор др Дејан Јакшић

На челу Универзитета у Новом Саду од данас је нови тим на челу с професоро др Дејаном Јакшићем, који ће, одлуком Савета УНС-а из јуна ове године, дужност ректора обављати до 30. септембра 2021.
д
Фото: Приватна архива

Нови проректори су др Сања Подунавац-Кузмановић, редовни професор Технолошког факултета - проректор за наставу, др Стеван Станковски, редовни професор Факултета техничких наука - за науку, др Владислав Зекић, редовни професор Пољопривредног факултета - за финансије и организацију, и др Дејан Мадић, редовни професор Факултета спорта и физичког васпитања Нови Сад, задужен за међународну сарадњу.

Нови ректор УНС-а рођен је 1974. године у Оyацима, дипломирао је, магистрирао и докторирао на Економском факултету у Суботици, где је започео и професионалну каријеру као асистент 1998. године, а данас је запослен у звању редовног професора. Професор Јакшић био је ментор бројних завршних, дипломских, мастер, магистарских радова и осам докторских дисертација. Аутор је два уyбеника, једног практикума и две монографије, те бројних радова, од чега је шест на СЦИ листи. Од 2001. године је и сертификовани ревизор, а од 2002. ангажован је на пословима ревизије,процене и рачуноводственог консалтинга.

Професор Јакшић у два наврата стручно се усавршавао у САД, поседује висок ниво знања из области информационих технологија, говори енглески и служи се немачким језиком.

Д. Д.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести