Од 5. до 8. разреда и средњошколци комбиновано, млађи уживо

БЕОГРАД: У централној Србији сутра почиње друго полугодиште, а Тим за школе одлучио је да основци од првог до четвртог разреда наставу похађају непосредно, док ће ђаци од петог до осмог разреда наставу пратити по комбинованом моделу, подељени у две групе.
Početak rada škola posle zatvaranja zbog uvedenog vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa Foto: Tanjug/ D Kujundžić
Фото: Почетак рада школа после затварања због уведеног ванредног стања због пандемије коронавируса Фото: Танјуг/ Д Кујунџић

За ученике средњих школа настава ће се такође одвијати према комбинованом моделу.

Како је саопштило Министарство просвете, током боравка у школи, од момента уласка у школско двориште до напуштања школског дворишта, обавезна је употреба заштитних маски за све запослене, ученике и друге који се нађу у том простору.

Потребно је и појачати мере опште и личне хигијене, а нарочито водити рачуна о редовном проветравању свих просторија у којима бораве ученици и запослени у школи.

Тим за школе апелује и очекује од ученика и запослених у школама, као и родитеља да доследно примењују мере личне заштите од инфекције како у школи, тако и ван.

Истичу да је посебно важно избегавати масовна окупљања у затвореном и на отвореном простору, нарочито уколико се током окупљања не примењују прописане мере личне заштите.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести