Од данас сигнал из нове зграде РТВ

НОВИ САД: Данас је, четири и по месеца пре уговорених рокова, завршена изградња нове зграде Радио-телевизије Војводине на Мишелуку, из које ће званично бити пуштен радио-телевизијски сигнал, како је и најавио председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је и председник Одбора за изградњу нове зграде.
zgrada_rtv_pok
Фото: Танјуг (Видео)

Реч је о инвестицији вредној 3,2 милијарде динара, коју су финансирале Влада Републике Србије и Покрајинска влада, као један од заједничких инфраструктурних пројеката у АП Војводини.

Радови на изградњи почели су у августу 2017. рушењем и уклањањем 26.879 кубних метара остатака зграде срушене током НАТО бомбардовања 1999. године.

Израда пројекта и реализација три фазе изградње, као и стручни надзор, подразумевали су најзахтевније грађевинске, хидротехничке, електроенергетске, телекомуникационе, машинске и инсталационе радове, као и завршетак саобраћајница око објекта.

У току је и набавка најсавременије опреме вредне 569 милиона динара, коју такође финансирају Покрајинска влада и Министарство културе и информисања, док је средства за партерно уређење и комунално опремање обезбедио Град Нови Сад.

Нова зграда РТВ, у којој ће радити 1.500 запослених, простире се на 17.350 квадратних метара бруто површине, а емитоваће се програм на српском језику и 15 језика националних мањина.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести