ОСЕЋА СЕ ДОБРО Осамнаестодишња Мина из Лознице добила МАТИЧНЕ ЋЕЛИЈЕ Мајка поручила: За сада нема никаквих НЕГАТИВНИХ РЕАКЦИЈА

Трансплантација матичних ћелија осамнаестогодишњој Мини Перишић из Лознице обављена је јуче у Београду.
m
Фото: Privatna arhiva

Према речима њене мајке Милојке, за сада нема никаквих негативних реакција, Мина се осећа добро, а за две до три недеље биће познати први меродавни резултати. Млади донор дао је више него што треба матичних ћелија тако да ће један део за сваки случај бити замрзнут, казала је данас Минина мајка.

Подсетимо, Мини је крајем октобра прошле године дијагностикована апластична анемија и за лечење јој је била потребна трансплантација матичним ћелијама. Лозничани су од првог дана свим срцем уз младу суграђанку и желе да она победи у борби за здравље.

Културно-уметничко друштво "Караџић" организовало је крајем јануара за Мину, њихову дугогодишњу чланицу првог фолклорног ансамбла и вокалну солисткињу, хуманитарни концерт. Тада је за салу Вуковог дома културе капацитета 330 места продато три пута више улазница, одржан је хуманутрани турнир у малом фудбалу у УФК "Лагатор" на коме је учествовало готово тридесет екипа, а њени школски другови из Средње економске школе, у којој похађа четврти разред, почетком овог месеца на шеталишту су организовали "Базар за Мину". Средњошколци су продавали играчке, књиге и слаткише које су сами правили, а одазвао се велики број Лозничана. Не само да су куповали изложне ствари, или давали новчане прилоге већ су доносили играчке, књиге, своје ручне радове, све како би било прикупљено што више новца за Минино излечење. Трансплантацијом је учињен велики корак ка томе, а сви се надају да ће овај захват дати жељене резултате и да ће Мина што пре моћи да се врати школским обавезама и наступима у њеном КУД "Караџићу".

Ко жели да помогну овој младој Лозничанки, може то учинити и уплатом на број текућег рачуна: 200-0000134525886-79 код Банке Поштанска штедионица.

Дневник/Курир

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести