Почиње 13. зимска кампања добровољног давања крви

БЕОГРАД: Институт за трансфузију крви и Црвени крст Србије уз подршку локалних самоуправа започели су 13. зимску кампању добровољног давања крви која за циље има да се обезбеде довољне количине крви у периоду године када се очекују смањене резерве, као и подизање свести грађана о важности добровољног давања крви.
Davanje krvi Foto:Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Током јануара и фебруара, кроз организацију акција добровољног давања крви у локалној заједници и подстицање грађана да се укључе, преко 40 градова и општина симболично ће се такмичити за титулу Шампион солидарност, а овогодишњу кампању отвориће данас Пожаревац и Смедерево.

Овогодишња Зимска кампања је од посебног значаја, саопштено је из Института, јер се први пут реализује у другачијим условима, односно у времену када је цео свет суочен са великим изазовом - пандемијом вируса корона на који, како указују из Инститта, једино заједно можемо да одговоримо.

Акције добровољног давања крви у школама, на факултетима, у институцијама и компанијама и даље су ограничене или се уопште не организују и акције у локалној заједници су једини сигуран извор прикупљања крви.

Из Института указују и на то да иако живимо другачијим стилом јер нас је пандемија корона вируса отуђила, важно је да се боримо за очување духа заједништва, јер једино тако живот може бити сигурнији.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести