Поповић: Делта сој се убрзава, ово ће бити талас невакцинисаних

БЕОГРАД: Саветник Уницефа за имунизацију Драгослав Поповић изјавио је да је имунизација у Србији успорена, да се делта сој корона вируса убрзао и да је четврти талас епидемије ту.
korona pixabay
Фото: Pixabay.com

"Ово ће бити талас невакцинисаних, они ће да генеришу овај сој вируса у овом таласу и можда неки нови сој који ће се појавити", рекао је за РТС Поповић.

Поручио је да вакцине делују против делта соја вируса и поручио онима који се нису вакцинисали да ако оду сутра да приме вакциму могу да подигну имунитет пре него што овлада делта сој.

Према речима Поповића, најважније су прва и друга доза вакцине и да се они који се нису вакцинисали вакцинишу, а тек онда ће да се сагледава ко би могао да буде кандидат за трећу дозу.

"Старији су кандидати за трећу дозу јер им је имуни одговор успоренији, али они су већ примили две дозе и не видим проблем да приме и трећу", рекао је Поповић.

Истакао је да је вирус под притиском, да се велики број људи у свету вакцинисао, али да то није довољно и да вирус тражи начина да опстане.

Поповић је рекао да подржава обавезну вакцинацију за здравствене раднике коју су увеле поједине земље. "Нико нема право да шири вирус и представља опасност по друге људе. Пре свега треба здравствени радници да се вакцинишу, они су на првој линији фронта", нагласио је Поповић.

Бојан
16.07.2021 • 20:33
То неки паметни вирус па бира кога ће да нападне.Театар апсурда.
EUR/RSD 117.3374
Најновије вести