Постављен први камен мозаика

Патријарх спрски Иринеј и председник Србије Томислав Николић положили су први камен мозаика Вазнесења господњег у спомен-храму Светог Саве на Врачару.
Prvi kamen mozaika Vaznesenja gospodnjeg  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Тим свечаним чином, којем је присуствовао и министар културе Владан Вукосављевић, принц Александар Карађођевић са супругом, амбасадор Александар Чепурин и владике СПЦ, обележен је почетак унутрашењг украшавања централне куполе спомен храма.

Патријарх, који је на почетку церемоније одржао молитву, рекао је да се полако остварује вековна жеља нашег народа да се подгине храм Светог Саве. Он је рекао да је, с обзиром на начин грађења, изабран најскупљи али најтрајнији начин украшавања.Господ је дотакао срца многих која су се отворила и помогла”, рекао је патријарх.

За велики допринос на изградњи спомен храма Светог Саве на Врачару, патријрх је том приликом уручио високо одликовање СПЦ орден Светог Саве другог степена члану одбора директора НИС-а и заменику генералног директора „Гаспромњета” Кирилу Кравченку. Добитник ордена је и генерални директор “Гаспромњефта” Александар Ђуков, у чије име је орден је примио генерални директор НИС-а Кирил Тјургењев.

EUR/RSD 117.3896
Најновије вести