Повређени радник "Крушика" на ВМА, посетио га Стефановић

БЕОГРАД: Повређени радника Холдинг компаније "Крушик" Ваљево М.П. (56) смештен је на Војномедицинску академију са експлозивном повредом тела и опекотинским повредама тешког степена, саопштило је вечерас Министараство одбране.
stefanovic
Фото: Министарство одбране

"Повређени М.П. смештен је у хируршкој интензивној нези Клинике за анестезију и реанимацију ВМА, а заступник начелника Сектора за лечење ВМА, потпуковник проф. др Бобан Ђорђевић, рекао је да је пацијент примљен са експлозивном повредом тела и опекотинским повредама тешког степена", каже се у саопштењу.

Он је додао да је урађена комплетна дијагностика и да су предузете све потребне медицинске мере.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић обишао је вечерас у ВМА радника Холдинг компаније „Крушик“ Ваљево, који је данас повређен приликом експлозије на полигону Бегове Воде у селу Златарић код Ваљева.

Фото: Министарство одбране

Министар одбране захвалио је лекарима и медицинском особљу ВМА што су повређеном раднику пружили најбољу медицинску негу и што предузимају све за његово успешно лечење, саопштено је из Министарства одбране.

Стефановић, који је раније данас упутио телеграм, још једном је изразио најдубље саучешће породици инжењера М.Ј. који је изгубио живот у експлозији и поновио да је реч о великом губитку за наменску индустрију, наводи се у саопштењу.

„Његова трагична смрт дубоко је потресла и све припаднике Министарства одбране и Војске Србије. Министарство и ја лично учинићемо све да помогнемо породици и будемо ту за њих за све што им је потребно у овим тешким тренуцима“, рекао је Стефановић.

Данас око 11 часова, током реализације редовних задатака Холдинг компаније „Крушик“ Ваљево на бојевој глави за противоклопну ракету, на полигону Бегове Воде у селу Златарић код Ваљева дошло је до експлозије од које је погинуо радник „Крушика“ М.Ј., а повређен је радник М.П. који је учествовао у реализацији опитовања.

Повређени радник М.П. одмах је превезен у Здравствени центар у Ваљеву где му је указана медицинска помоћ, а потом је превезен и у Војномедицинску академију у Београду.

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести