Експлозија у Крушику: Један радник погинуо, један повређен

ВАЉЕВО: Један радник је погинуо, а један је повређен у експлозији која се данас десила на "Крушиковом" полигону Бегове воде.

"Током реализације редовних задатака Холдинг компаније ''Крушик'' Ваљево на бојевој глави за противоклопну ракету, данас око 11 сати на полигону Бегове Воде у селу Златарић код Ваљева, дошло је до експлозије од које је погинуо радник М. Ј, а повређен радник М.П. који је учествовао у реализацији опитовања", саопштило је Министарство одбране.

Повређени радник М.П. одмах је превезен у Здравствени центар у Ваљеву где је хоспитализован и указана му је медицинска помоћ.

Одмах по настанку ванредног догађаја Холдинг компанија Крушик обавестила је надлежне државне органе који ће извршити увиђај.

Вучић: Очекује се комплетан извештај надлежних

Председник Александар Вучић изразио је саучешће породици радника Крушика и додао да се очекује комплетан извештај надлежних након увиђаја.

Уверен је, каже, да ће бити утврђена конкретна одговорност.

Нисмо на влади имали никакву нову информацију. Чим сам чуо да се догодила експлозија, тражио сам извештај од надлежних и за смрт инжењера, за тешко стање другог и повреде трећег радника. Чекамо извештај, рекао је Вучић на питање да ли је било неких нових информација у вези с данашњом експлозијом на седници владе.

За компетан извештај још је, каже, рано, јер надлежни органи врше увиђај.

Реч је, навео је, о техничким стварима, требало је привезати жице, које су, вероватно погрешно биле спојене, али, истиче, ипак треба сачекати извештај.

То су ствари које се дешавају са оружјем и увек ће се дешавати. Али, уверен сам да ће установити конкретна одговорност, рекао је председник Србије и изразио саучешће породици погинулог радника.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести