РХМЗ: Киша у наредна два сата, водостаји у порасту

БЕОГРАД: У наредна два сатс киша се повремено очекује у Војводини, Мачви, Поморављу, области Хомоља, као и на југу Србије, најавио је Републички хидрометеоролошки завод у 18 сати.
kisovito Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

РХМЗ издао је хидролошко упозорење да ће на Лиму, код хидролошке станице Пријепоље, током 30/31. децембра водостаји бити у већем порасту са достизањем границе ванредне одбране од поплава.

На горњем току Западне Мораве и Ибра са притокама, водостаји ће бити у умереном порасту без достизања граница редовне одбране од поплава.

Последњег дана у 2020. години у већем делу Србије биће претежно облачно, местимицно с кишом и локалним пљусковима, на високим планинама са снегом, док се у новогодишњој ноћи у већини крајева очекује разведравање.

Од средине дана у централним и јужним крајевима повремено сунчани интервали, наводи Републички хидрометеоролошки заовд.

Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено јак, јужни и југозападни, после подне и увече у скретању на северозападни.

Најнижа температура од 3 до 10 степени, а највиша од 6 на северу и западу до 15 степени на југоистоку Србије.

У Београду ће сутра бити претежно облачно и мало хладније, повремено с краткотрајном кишом.

Ветар слаб и умерен, ујутро јужни, у току дана у скретању на западни и северозападни. Најнижа температура око 7, а највиша око 9 степени. У новогодисњој ноци разведравање.

У петак и суботу ће бити претежно сунчано и натпросечно топло, а од недеље до краја периода умерено и потпуно облачно, местимично с кишом, на високим планинама са снегом.

За викенд у кошавском подручју повремено јак југоистоцни ветар.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести