Стевановић: Најгори дан за Србију, још седам преминулих и 115 оболелих

БЕОГРАД: У Србији је још седам особа преминуло услед новог вируса корона, укупно 23, уз 115 новооболелих од Ковида 19, што је укупно 900 заражених, саопштио је директор Инфективне клинике КЦС Горан Стевановић и изразио страховање да се ближимо италијанском сценарију, ако се не промени понашање грађана.
goran stevanovic, Tanjug/Slobodan Miljević
Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

"Ово је најгори дан за Србију, а бојим се да није најгори у будућности. Чекају нас још гори дана", рекао је Стевановић на прес конференцији у Палати Србија.

Стевановић је рекао да је ово резултат непоштовања мера и препорука, и поред свих апела и молби надлежних, те упозорио да нам се ближи сценарио из Италије и Шпаније, ако наставимо овако неодговорно да се понашамо и према себи и према другима.

“Олако смо схватили опасност од ове болести и покушавамо да избегнемо неопходне мере да бисмо спречили ширење. Ако наставимо овако да се понашамо не постоји здравствени систем који ће успети да компензује оволики број оболелих. Имаћемо сценарио из Италије и Шпаније и нећемо моћи да помогнемо нашим суграђанима”, рекао је Стевановић.

Новинарима нису омогућена питања јер су стручњаци који су дошли да се обрате јавности одмах по саопштавању ових поражавајућих података пожурили да се врате својим обавезама у борби са смртоносним вирусом.

У Републици Србији је до 15 часова 31. марта 2020. године регистрованo укупно 900 потврђених случајева COVID-19.

Фото: covid19.rs

Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 477 особе од којих je 115 позитивнo и  362 негативнo на нови корона вирус.

До 15 часова, 31. марта 2020.године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 3561 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

sreća
31.03.2020 • 16:49
dakle broj pozitivnik varira 25-30% dnevno
kakvi skokovi zarazenih kakvo neznanje
EUR/RSD 117.5782
Најновије вести