СПАС ЗА МЕШТАНЕ ПРИБОЈСКОГ ЗАСЕОКА ОСОЈЕ Коначно добили бетонски, безбедан мост (ФОТО)

ПРИБОЈ: Мештани засеока Осоје код Прибоја годинама уназад тешко су живели прелазећи преко импровизованог дрвеног моста постављеног преко реке Поблаћнице, ризикујући тако своју безбедност.
а
Фото: (РИНА)

Мост су могли прећи само вешти пешаци, а док река не подивља прелазили су је воловксом запрегом или трактором.

Њиховим мукама сада је коначно дошао крај, јер је река Поблаћница укроћена, завршен је нови мост, па мештани коначно до Прибоја могу да стигну и аутомобилом.

- За житеље десетак домаћинстава Еминића, Шумана, Исламагића, Алиманаовића и Шеховића, из засеока Осоје, овај мост, није само повезивао две обале, већ је и буквалано излаз у свет и цивилизацију, кажу за РИНУ мештани.

Општина Прибој препознала је значај изградње бетонског моста, као трајног решења,одвојила средстава, и мост је, на задовољство мештана, већ у функцији.

Мост је висок два ипо метра, широк је четири, а дуг 4,5 метара, са крилима чак 11 метара. Утрошено је преко 50 кубика бетона и 2,5 тоне арматуре. Мештани га већ користе, иако преостаје још неких ситнијих послова.

Мештани засеока Осоја у МЗ Забрњица, након дугог чекања дочекали су квалитетно и трајно решење. Са изградњом моста, подигнут је и ниво пута, па су сада избегнути и досадашњи успони са обе стране реке.

(РИНА)

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести