СРБИ НИКАД БЛИЖЕ СОЦИЈАЛНОЈ ПЕНЗИЈИ Услови су познати, а ево ко ће имати право на 100 евра из државне касе

Срби никад нису били ближи социјалној пензији, потврдио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић, који је најавио да ће се у наредном периоду посебно залагати за увођење овог давања из државне касе као и да ће наставити са планом оживљавања села у циљу поправљања демографске слике Србије.
1
Фото: ilustracija/pixabay/Dnevnik

Ко ће имати право на са социјалну пензију?

Према досадашњим најавама, социјалну пензију могло би да прима око 200.000 пензионера у Србији, који немају минималних 15 година радног стажа, немају имовину нити друга примања. Ово су уједно и главни фактори за исплаћивање ове врсте помоћи државе.

Кркобабић је недавно рекао да се почело са прикупљањем података, и да је то у складу са новопрокламованим програмом председника Србије Александра Вучића "Скок у будућност - Србија EXPO 2027".

Право на ову пензију имаће, односно овај види социјалног давања од најмање 100 евра имаће намењен је старијима од 65 година који нису остварили право на накнаду а немају имовини ни друга примања.

- Та социјална гарантована пензија, која се исплаћује у око 100 земаља на свету, треба да буде једна врста народне надокнаде за одрицања, трпељивост и повређено достојанство једног броја људи који никада неће остварити пензију, а цео живот су марљиво радили.

Курир.рс

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести