Срушио се кров Основног суда у Грачаници, нема повређених

ГРАЧАНИЦА: На новосаграђеној згради Основног суда у Грачаници услед јаког ветра данас се урушила кровна конструкција која је потом пала на оближњи објекат Старачког дома и контејнерско насеље, али срећом нико није повређен.
t
Фото: pixabay.com

Општинске службе су брзом интервенцијом успеле да евакуишу кориснике Старачког дома и угрожене становнике контејнерског насеља чији су објекти оштећени, саопштено је из Општине Грачаница.

Део кровне конструкције, који се са новоизграђене зграде Основног суда срушио на Старачки дом направио је велику материјалну штету на том објекту. Општинске јавне службе и службе за ванредне ситуације још су на терену.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић налази се на лицу места, а са својим најближим сарадницима обишао је и евакуисане штићенике Старачког дома и становнике контејнерског насеља у Падалишту.

Поповић је надлежне органе позвао да утврде одговорност, наводи се у саопштењу.

„На сву срећу у овом инциденту није било повређених. Захваљујући брзој интервенцији општинских служби евакуисани су људи који су уплашени. Тражићемо да се цео пројекат око изградње суда испита и утврди одговорност за очигледно лоше радове“, казао је Поповић.

Према речима директора урбанизма Дејана Јовановића, за нову зграду Основног суда у Грачаници, односно њену изградњу. За надзор је био надлежан Судски савет из Приштине који је наручио пројекат и обезбедио средства за изградњу зграде Основног суда у Грачаници.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести