СССС: Измене Закона о ПИО да важе за све раднике

БЕОГРАД: Савез самосталних синдиката Србије сматра да је недопустиво да се само радницима са бенефицираним радним стажом укину казнени поени за превремено пензионисање и захтева од власти исти третман за све запослене у Србији.
sindikati protest, tanjug, zoran zestic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Ми немамо ништа против да се "пенали" укину за ватрогасце, полицију, војску, рударе и друге са бенифицираним стажом, али инсистирамо да измене Закона о пензијско инвалидском осигурању важе за све раднике, навео је СССС у саопштењу.

Савез синдиката истиче да, иако још није званично добио такав предлог од Министарства рада, већ је за најаву министра Зорана Ђорђевића сазнали из медија, сигурно неће подржати те измене и бориће се против било какве дискриминације радника у Србији. 

Савез синдиката каже да је од самог почетка инсистирао да се тај део закона мора променити и да важи за све запослене у Србији. 

"Тако смо пре више од годину дана упутили званичну иницијативу за измену тог закона, што је подржао и министар Ђорђевић, најавивши 1. маја ове године да ''очекује да ће казнени поени за оне који оду у пензију пре 65. године бити укинути већ ове године'', навео је СССС.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести